S-ar parea ca etapa cea mai simpla vis a vis de cadouri este sa il daruesti. Cel putin asa crede majoritatea, care se convinge de contrariu atunci cand ajunge in fata faptului in sine. Poate din punct de vedere fizic, al efortului depus, identificarea cadoului potrivit este misiunea cea mai dificila. Totusi, la nivel emotional momentul cel mai greu este cel in care este oferit darul.
Unii au reactii neasteptate, ceea ce poate fi stanjenitor pentru cel care ofera, respectiv pentru cel care primeste. Nu oricine reuseste sa reactioneze asa cum se presupune ca ar trebui cand primeste ceva, orice cadou ar fi. Regulile de bun simt care trebuie aplicate in acest sens nu sunt complicate, poate doar prea putin cunoscute. In orice caz, un lucru este cert si anume ca maniera in care fiecare daruieste cadouri spune multe despre felul in care a fost educat.
Un cadou nu poate fi oferit oricum. Dupa ce a fost ales fiind atent selectat, urmeaza ambalarea sa corespunzatoare. Este necesar sa fie estetic pentru a crea o prima impresie buna si sa continue astfel mai departe, cand este deschis.
Cum trebuie oferit cadoul – raportarea la bunele maniere
Inainte de toate este important a sti ca pretul trebuie sa ramana un mister. Indiferent de ce anume este reprezentat darul oferit, inlaturarea etichetelor sau a oricarui detaliu ce poate trada costul este o recomandare din partea noastra. Desigur ca fac exceptie de la aceasta regula acele produse ce au specific pretul pe certificatul de garantie, spre exemplu.
Cat despre cum oferi si cum primeste un cadou, este de importanta majora gestul schitat chiar in momentul cu pricina. Desigur ca vor fi remarcate si reactiile de dupa. Nu trebuie insistat, nici cu ideea de a accepta cadoul, nici cu cea de a-l refuza – nu este semn de respect. Un comentariu agreabil dupa primirea cadoului va fi suficient pentru a manifesta aprecierea intai fata de gest si apoi de ceea ce darul reprezinta. Nici o aluzie la cost nu trebuie facuta.
Deosebit de important este a sti cum trebuie mascata o reactie nemultumitoare vis a vis de cadoul primit. Se poate intampla ca acesta sa fie reprezentat de ceva complet inutil sau care sa nu fie pe placul destinatarului - mai ales cand cumparatorul s-a raportat la preferintele proprii si nu ale celui caruia ii este destinat.
Nicidecum nu poate fi trecut in lista de optiuni refuzul cadoului, mai ales daca gestul a fost facut cu cele mai bune intentii. Unica situatie in care se accepta intoarcerea darului primit este cea in care persoana respectiva a fost ulterior jignita si a primit dovada lipsei de respect. Si in aceste conditii insa este de preferat a nu adresa nici o vorba cand este inapoiat cadoul.
Cartile – cadourile cel mai frecvent oferite si despre acestea
Este normala si naturala dorinta de a oferi unui apropiat, unei cunostinte, rude, prieten, etc. o carte, ce poate ti-a placut mult. Cu toate acestea, sunt cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere ca sa fii sigur/a ca nu dai gres prin acest gest.
Multi au obiceiul de a semna, respectiv de a lasa un mesaj pe prima pagina din carte. Asta fac insa in general autorii cartii, care semneaza autografe. Tu poti sa iti lasi o notita separata spre exemplu, pe care sa o introduci in respectiva carte, cu mesajul dorit.
Se spune ca o carte trebuie sa fie mereu insotita de o floare. Asta ramane insa la alegerea fiecaruia.
Cat despre idei de cadouri, te asteptam pe pagina noastra Giftexpress.ro cu numeroase produse.